Вт, 23.04.2024, 09.25.08
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Тернопільська мерія справу поліклініки комбайнового .... - Форум | Реєстрація | Вхід
Canada-lan
Форма входу
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » Тернопільська мерія справу поліклініки комбайнового ....
Тернопільська мерія справу поліклініки комбайнового ....
©А_Ќ©Љ©Ђ©ЌДата: Вт, 23.10.2007, 10.57.47 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 523
Репутація: 9
Статус: Offline
Тернопільська мерія справу поліклініки комбайнового заводу взяла під контроль

Допомогти відстоювати інтереси громади у справі із поліклінікою комбайнового заводу вирішили депутати міськради вранці 18 жовтня.

Із запізненням майже на годину почалася 13-та сесія міськради, оскільки фракція БЮТ затрималася на своєму засіданні. Однак до обіду депутатам все ж вдалося розглянути 36 питань порядку денного із 145-ти. Більшість – господарські. Так, завдяки внесенню змін до бюджету управління охорони здоров'я отримало додатково 100 тис. грн на заміну вікон і дверей у лікарні №2. А департаменту ЖКГ на ремонти покрівель у будинках, під'їзних доріг, облаштування прибудинкових територій дісталося більше 461 тис. грн. Майже мільйон виділили з казни на об'єкти, виконання робіт на яких потребує співфінансування за рахунок коштів міського бюджету. Йшлося і про заміну кількох ліфтів, і ремонт тепломереж, і реконструкцію котелень та ін.

До справ комбайнового заводу у своїй заяві закликали провернутися члени фракції УНП.

- Ми стурбовані тими подіями, які нині розгортаються навколо соціальної сфери заводу, - доповідав Михайло Джус. - Закулісні війни, які нині там тривають, набувають незаконного забарвлення. Про це свідчать факти залякування працівників поліклініки. Всі знають, що у вікно кабінету головного лікаря нещодавно кинули гранату.

Акціонери, серед яких фактично немає тернополян, за словами головного лікаря “швидкої”, намагаються продати об'єкти соціальної сфери, що у 1994 році незаконно потрапили у статутний фонд акціонерного товариства. Мовляв, спочатку були усні вимоги про видачу документів на це приміщення, а згодом власники заводу перейшли до відвертого шантажу працівників поліклініки. Аби міськрада могла контролювати ситуацію, фракція УНП запропонувала звернутися в прокуратуру, аби та вчинила законні кроки для сприяння передачі приміщення медзакладу на баланс міськради. Окрім того, до рішення суду з цього питання депутати просили забезпечити охорону об'єкта, щоб зберегти його цілісність.

- Існує небезпека, що поліклініку, як власність підприємства-банкрута, віддадуть комусь за борги, причому цілком законним шляхом, - додав головний лікар поліклініки Олег Біленький. - Тоді рятувати ситуацію вже буде пізно. І приміщення балансовою вартістю 750-1000 тис. грн, але площею 4000 кв. м комусь дістанеться за безцінь.

Головний лікар сам ініціюватиме судовий позов, за яким оскаржать передачу поліклініки у статутний фонд акціонерного товариства, оскільки це зробили не на підставі закону, а лише за наказом Міністерства агропромкомплексу. Утім, пан Біленький вважає, що якби стороною у процесі виступала міськрада, це було б краще.

- Наша позиція однозначна, - відповів на це міський голова Роман Заставний. - Ця будівля має перейти у власність громади.

Депутати теж висловилися за те, аби підтримати ініціативу “уенпістів”.

Не обійшлося і без сварок. Позафракційному Миколі Смаровайлу не подобається, що на вулицях встановили “лежачих поліцейських”. Мовляв, це сприяло хаосу на дорогах. Депутат просив, аби депутати заслухали з цього питання точку зору виконкому, а тоді вирішили, чи потрібні обмежувачі швидкості у нашому місті. Депутати його пропозицію не підтримали. Згодом пан Смаровайло представив 700 підписів тернополян, які, за його словами, висловилися проти побудови на вул. Микулинецькій приймальника-розподільника та ізолятора тимчасового тримання (рішення про це надання земділянки прийняли на минулій сесії – прим. ред.). Утім, через те, що питання не було вчасно оформлене і подане на розгляд, його в порядок денний не включили. Така ж доля спіткала питання про надання земельної ділянки під зведення в місті спортивного комплексу. “Нашоукраїнець” Петро Мандзій довго з трибуни вмовляв депутатів, але у відповідь почув, що обстоює “дерибан” землі.

На час подачі цієї інформації засідання сесії ще тривало.

Прикріплення: 5284984.jpg (58.6 Kb)


Майбутнє, якого ми боїмося,
перетворюється в теперішнє,
яке ми не любимо
а потім в минуле,
яке ми обожнюємо.

 
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » Тернопільська мерія справу поліклініки комбайнового ....
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz