| gafunovichkova | Дата: Нд, 12.04.2026, 00.23.58 | Повідомлення # 1 |
|
Рядовий
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус: Offline
| Під час роботи над своїми вебпроєктами я довго залишався в режимі “швидкої реалізації”, коли головне — щоб функції просто працювали. Але інтернет-магазин швидко показав, що такий підхід не масштабується. У процесі вивчення структури подібних рішень я звернувся до прикладів https://teragroup.com.ua/internet-magazin , що допомогло мені краще зрозуміти, як будується логіка комерційних вебсистем. Після цього я повністю переглянув свій процес розробки. Замість хаотичного додавання функцій я почав проєктувати систему зверху вниз: спочатку користувацькі сценарії, потім структура даних і лише після цього — реалізація інтерфейсу та API. Я розділив проєкт на незалежні частини: каталог, кошик, замовлення, авторизація та адміністративна панель. Кожен модуль мав чіткі межі відповідальності, що значно спростило подальшу підтримку. Окремим етапом стала оптимізація. Я переглянув роботу з запитами до сервера, впровадив більш ефективне кешування та зменшив навантаження на фронтенд. Це дало помітний приріст швидкості навіть без зміни дизайну. Також я почав активно тестувати поведінку користувачів: як вони рухаються по сторінках, де зупиняються і на якому етапі залишають процес покупки. Ці дані виявилися важливішими за будь-які припущення. Зараз я сприймаю веброзробку інтернет-магазинів як роботу з живою системою, де важливі не лише функції, а й логіка взаємодії всіх елементів між собою.
|
| |
| |