Чт, 28.03.2024, 23.16.46
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Усі політики перед виборами змагалися за серця українських.. - Форум | Реєстрація | Вхід
Canada-lan
Форма входу
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » Усі політики перед виборами змагалися за серця українських..
Усі політики перед виборами змагалися за серця українських..
©А_Ќ©Љ©Ђ©ЌДата: Вт, 23.10.2007, 11.06.18 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 523
Репутація: 9
Статус: Offline
Усі політики перед виборами змагалися за серця українських мам


Напередодні Виборів-2007 партії почали наввипередки пропагувати свої соціальні програми. Нагадаємо, що ж обіцяли мамам ті політичні сили, які пройшли у парламент шостого скликання.

Уперше про подолання демографічної кризи заговорили у 2004 році, під час президентської кампанії. З того часу подібні соціальні ініціативи стали у політиків модними. Так, "Наша Україна", БЮТ, Партія регіонів і Блок Литвина, які опинилися серед переможців виборчих перегонів, подали на суд виборців конкретні плани розв'язання демографічної проблеми. А от на офіційному сайті КПУ – kpu.net.ua – йдеться лише, що партія збирається повернути “соціальну сферу і добробут трудящих до рівня, що передував антисоціалістичному перевороту”. Слова “заохочення народжуваності” йдуть у переліку справ, які комуністи планують вчинити у соціальній та економічній сферах.

Нові ініціативи президента як лідера “Нашої України” вже частково враховані у проекті Держбюджету-2008. Вони допускають підвищення одноразової допомоги у зв'язку з народженням дитини до 15 тис. грн. Є у нього також пропозиції, що стосуються багатодітних сімей. Нагадаємо, за даними УНІАН, президент домагався підвищення максимального розміру допомоги на дитину 6-18 років до 297,5 грн.

Натомість Партія Регіонів пропонувала диференційований підхід при ваплаті коштів на дитину: на первістка - 11,7 тис., другу дитину - 25 тис., третью і наступних - 50 тис. грн. Показовим є те, що рік тому головний фінансист уряду Микола Азаров пропонував скасувати будь-які виплати молодим мамам. Потім Кабмін змінив порядок надання цих коштів, змусивши мам з немовлятами вистоювати по декілька днів у чергах біля соцзабезів.

Блок Юлії Тимошенко пропонував спочатку скромніші виплати. Утім, врешті на з'їзді БЮТ заявили, що підтримують ініціативу опонентів довести виплати до такого високого рівня, як пропонували “регіонали”, повідомляє ForUm.ua.

Демографічна ситуація в країні не просто загрозлива, вона критична, - йдеться у п. 4 соціальних пропозицій Блоку Литвина. - Через 20-25 років пенсіонерів в країні буде більше, ніж працездатного населення.

Далі “литвинівці” пропонують створити Фонд майбутнього, фінансовий резерв наступного покоління - на особистий рахунок кожного новонародженого громадянина України мали нараховувати 25 тис. грн. Мовляв, цю суму по досягненні 18 років, разом із щомісячними відсотками, молода людина могла б використати, як на навчання так, і на отримання житла.

Довгострокову підтримку політики обіцяли менш охоче, ніж разову допомогу. Лише “регіонали” пропонували встановити ще й постійні щомісячні виплати на дитину 3-13 років - 100 грн, 13-18 років - 200 грн. Усі ці виплати внесли до проекту Держбюджету-2008, запевнили “Українські новини” люди, близькі до Кабміну. Наразі зроблено одне: з 2005 р. до 8,5 тис. грн підвищили разову виплату при народженні дитини. Собі в заслугу це записують і президент, і тодішній прем’єр Юлія Тимошенко.

До речі

За останні 15 років населення України скоротилося майже на 4 мільйони. Жінки живуть в середньому до 73 років, чоловіки — до 62. Коефіцієнт народжуваності (кількість дітей в одній сім’ї) — 1,2. Тобто переважна більшість батьків, за даними Інституту демографії і соціальних досліджень НАНУ, виховують лише одну дитину. Щороку на світ з’являється удвічі менше українців, ніж умирає. При збереженні негативних демографічних тенденцій населення України через 45-50 років складатиме не більше 36 млн.

Прикріплення: 5282049.jpg (35.9 Kb)


Майбутнє, якого ми боїмося,
перетворюється в теперішнє,
яке ми не любимо
а потім в минуле,
яке ми обожнюємо.

 
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » Усі політики перед виборами змагалися за серця українських..
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz