Чт, 28.03.2024, 14.06.39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | У Тернополі — рекорд на двійнят - Форум | Реєстрація | Вхід
Canada-lan
Форма входу
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » У Тернополі — рекорд на двійнят
У Тернополі — рекорд на двійнят
©А_Ќ©Љ©Ђ©ЌДата: Пн, 31.03.2008, 10.54.06 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 523
Репутація: 9
Статус: Offline

В обласному перинатальному центрі “Мати і дитина” — бум на двійнят. За останні чотири дні там народилося чотири пари двійнят і близнята.

— Щоб за кілька днів і стільки! Кінець березня в нас урожайний на двійнят як ніколи, — каже заступник головного лікаря з лікувальної роботи обласного перинатального центру Валентина Якимчук. - Ще три жінки, які чекають двійнят, лежать зараз в патології вагітних.

Пані Якимчук каже, що це своєрідний рекорд. Адже деколи трапляється таке, що за місяць не народжується жодної двійні.

Двійнята — через покоління

Естафету з двійнят розпочали хлопчики. Вони народились у вівторок, 25 березня, у подружжя Оксани та Богдана Плескун. Для жінки це перші пологи.

— Колись у дитинстві я мріяла про двох, а то і трьох дітей. Бачу, мрії потроху збуваються. Ще б нам третю дитину — дівчинку, — сміється мати малюків Оксана Плескун.

Про двійнят жінка дізналась на сьомому тижні вагітності. Цій новині у родині дуже зраділи і чекали з нетерпінням на появу немовлят.

— У дідової сестри також були двійнята — дві дівчинки. А в мене вийшло навпаки, — продовжує Оксана. — Двійня зазвичай народжується на 38 тижні вагітності, а я їх доносила до 40.

Богдан Плескун поки бачив синочків через вікно.

— На днях нас випишуть додому, до Бучача, — каже жінка. — Знаємо, що старший хлопчик з двійні буде Сашком. Ми з чоловіком порадилися і так вирішили. Над іменем для молодшого думаємо.

“Крім цих дітей, маю ще чотирьох”

Двійнята — хлопчик та дівчинка — народилися у середу, 26 березня, в Галини та Миколи Саламандра з села Магдалівка Підволочиського району. Обоє малюків важать по 3,000 кг і мають зріст 50 см. У хлопчика – блакитна шапочка, у дівчинки — рожева.

— До трьох місяців я навіть не здогадувалася, що вагітна, — пригадує Галина Саламандра. — Коли ж дізналася, що діток буде зразу двоє, розплакалася. У мене ж удома ще четверо — дві дівчинки і два хлопчики. Найстаршій, Нелі, 11 років, а найменшому, Васильку, всього півтори. А тут ще двоє з'явиться. Господарка вдома є, та й за дітьми треба приглянути. Трохи тривожилися через те з чоловіком. Та потім звикли до думки про двійню, і дуже полюбили малюків. Чекали, коли ті нарешті народяться. Вони ж наші - і крапка.

Микола Саламандра двійнят ще не бачив. Залишився в селі на господарці зі старшими дітьми.

— Чекаю, сьогодні має приїхати. Дзвонив на мобільний, казав, що буде хвилин за 15. Так його хочу побачити, — розповідає Галина. — Діти підібрали братику й сестричці імена. Хочуть назвати Алінкою та Миколкою.

Телефонувала чоловікові за океан

Того ж дня, у середу, в перинатальному центрі народилась ще одна двійня. Цього разу — дві дівчинки.

— Нам було все одно, хто народиться, адже це наші перші дітки, — зізнаються батьки немовлят — Ірина та Володимир Астрябські з Чорткова. — Ми вже й імена підібрали нашим красунечкам. Старша донечка буде Любою, а молодша — Олею. На честь бабусь.

Про те, що в неї буде двійня, Ірина дізналась на шостому тижні вагітності. Одразу подзвонила чоловікові, який в цей час перебував по справах у США.

— Це була найкраща новина на світі. У нас — і двійнята! До речі, вже не перші в роду. Мамин двоюрідний брат має також має двійню. Щоправда, не дівчаток, як у нас, а хлопчика та дівчинку, — каже Володимир. — Перед Новим роком я прилетів на Україну і в ці місяці підтримував дружину. Коли Іра народжувала, то стояв під дверима, хвилювався. Коли винесли малят, моїй радості не було меж. Донечок приклали мені до грудей, бо дружині не можна було, вона лежала під наркозом. Ірі кесаревий розтин робили.

У четвер, 27 березня, в тернополян Марії та Віталія Собчишин народились дівчатка-близнята.

— Старша донечка, 10-річна Яринка, тільки телефонує і запитує, коли мене випишуть. Скучила за мамою і сестричок побачити хоче. Сподіваюся, що в понеділок буду вдома, разом з близькими. Віталик хоче, щоб одну з донечок назвали Оленкою. Ім'я для іншої придумала Яринка. Каже, Аня буде. Ось така сімейна рада, — розповідає жінка.

Після виписки додому Марія Собчишин планує бавити малят. До того жінка працювала кухарем. Допомагатиме мамі з сестричками і старша Яринка.

Вчора, 28 березня, естафету з двійнят продовжили вранці хлопчик та дівчинка, які народились у подружжя Анни та Ігоря Заневич.

Прикріплення: 2187238.jpg (159.4 Kb)


Майбутнє, якого ми боїмося,
перетворюється в теперішнє,
яке ми не любимо
а потім в минуле,
яке ми обожнюємо.

 
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » У Тернополі — рекорд на двійнят
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz