Чт, 28.03.2024, 18.18.02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Від грипу можна утекти, стверджують фахівці - Форум | Реєстрація | Вхід
Canada-lan
Форма входу
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » Від грипу можна утекти, стверджують фахівці
Від грипу можна утекти, стверджують фахівці
©А_Ќ©Љ©Ђ©ЌДата: Вт, 06.11.2007, 00.52.08 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 523
Репутація: 9
Статус: Offline

В аптеках частіше купують засоби від застуди, а на профілактичні препарати – справжній бум

Профілактичні препарати від грипу є зараз найпопулярнішим товаром у тернопільських аптеках. Причому городяни надають перевагу гомеопатичним засобам.

“Афлубін”, “Інфлюцид”, “Грип-Хеель” – ці гомеопатичні препарати є найпопулярнішими при грипі та застуді. Вітамінні комплекси беруть, аби “підкріпити” результат.

Ін'єкція – тільки в медзакладі

– Є у нас і вакцина проти грипу, – розповіла завідуюча аптекою “Гедеон Ріхтер” ТОВ “Ремеді Р” Алла Пушкар. – Це “Інфлувак” нідерландської фірми. Але його можна застосовувати лише після консультації з лікарем.

Займатися самолікуванням не варто. Звертатися до лікарів при будь-яких перших симптомах застуди – необхідність, переконана Алла Пушкар. Нежить, кашель, підвищена температура – привід проконсультуватися з лікарем. І вже тоді купувати ліки, які той призначить. Адже реакція на медпрепарати індивідуальна – те, що одному може допомогти, іншому нашкодить.

Погоджується з цим і завідувач державно-комунальної аптеки №78 Василь Гончар.

Альтернатива щепленню – “Арбідол”+вітамін С

– Застосовувати вакцину проти грипу можна лише після огляду лікаря і лише в медзакладі, – говорить Василь Гончар. – Частина наших працівників вже зробили собі щеплення. А решта приймають інший профілактичний комплекс від грипу і застуди.

Щоб уникнути цих хвороб або “пом'якшити” їх протікання, можна пропити профілактичний курс. Для цього варто придбати гомеопатичний препарат “Арбідол” і приймати по дві пігулки у день протягом двох тижнів. Всього потрібно близько трьох упаковок. Одночасно треба приймати вітамін “С” – одна таблетка тричі на день також протягом двох тижнів. Вийде сім упаковок.

– Саме такі препарати приймають з метою профілактики деякі наші працівники, я, до речі, також, – каже Василь Гончар. – Така профілактика обійдеться у 86 грн 33 копійки. У день на цей комплекс йде близько 6 грн. Можливо, це й дорого. Але, повірте, лікування грипу обійдеться значно дорожче. До речі, дітям від чотирьох років також можна приймати цей курс. Дитячі препарати трохи дешевші. Все лікування обійдеться у 50 грн 95 коп.

Найдешевша профілактика

Є й значно дешевший метод профілактики грипу та застуд, продовжує Василь Гончар. Потрібно придбати ампулу “Інтерферону”, розвести її водою кімнатної температури (бажано – дистильованою чи перевареною – прим. Ред.). Приймати щодня кожні дві три години по дві-три краплі в кожну ніздрю. Одночасно, аби захистити слизову носу, потрібно тричі на день її змащувати оксоліновою маззю, яка має противірусну дію. До цього комплексу варто додати вітамін “С”. Щонайменший курс – тижневий – обійдеться всього у 7 грн 48 коп.

Під час використання і краплі, і мазь Василь Гончар радить зберігати у холодильнику.

Отже, варіантів профілактики грипу та застуди є кілька. Можна зробити щеплення – в аптеках різних фірм його вартість коливається від 70 до 80 грн. Інший варіант – “таблеткова” чи “крапельно-мазева” профілактика. Однак не радять в аптеках міста забувати і про природні «ліки» – часник з цибулею, мед, калину й малину.

Прикріплення: 1989205.jpg (133.8 Kb)


Майбутнє, якого ми боїмося,
перетворюється в теперішнє,
яке ми не любимо
а потім в минуле,
яке ми обожнюємо.

 
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » Від грипу можна утекти, стверджують фахівці
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz