Пт, 29.03.2024, 12.15.01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | На резервну гілку газопостачання для Тернополя потрібно..... - Форум | Реєстрація | Вхід
Canada-lan
Форма входу
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » На резервну гілку газопостачання для Тернополя потрібно.....
На резервну гілку газопостачання для Тернополя потрібно.....
©А_Ќ©Љ©Ђ©ЌДата: Сб, 27.10.2007, 00.33.43 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 523
Репутація: 9
Статус: Offline
На резервну гілку газопостачання для Тернополя потрібно до 40 млн грн

Повторення Дніпропетровської трагедії у нас неможливе, запевняють тернопільські газовики. Однак Тернополю загрожує ще грізніша небезпека – наш обласний центр єдиний в Україні не має резервної нитки газопостачання. Причому немає її побудови і в найближчих планах.

Місцеві телеканали вже повідомили, що газорозподільчі пункти (ГРП) у Тернополі налагоджені так, що у випадку негараздів газ у тернопільських квартирах просто зникне. До того ж, газовики переконують, що завжди ретельно стежать за показником тиску газу. І в разі відхилень від норми майстри одразу усувають недоліки.

Чому у Дніпропетровську сталася така трагедія, голова правління "Тернопільміськгаз" Володимир Бобрівець пояснити не може. Адже ГРП, розташовані у передмісті та по Тернополю, за його словами, понижують тиск газу до низького рівня. Так само і в Дніпропетровську.

Утім, це не найбільша газова проблема міста. Ще із 1987 року начальник Тернопільського управління магістральних газопроводів “Львівтрансгаз” Геннадій Хмельницький прагне добитися, аби до Тернополя проклали резервну гілку газопостачання. Інші обласні центри мають по дві-три таких мережі. Отож, 100%-ї впевненості у нормальному газопостачанні тернополяни не мають. Якщо раптом на цій єдиній гілці посеред зими станеться аварія, подібна до тієї, яка залишила місто без газу влітку 1983 року, це буде справжня катастрофа.

- Тоді, можливо, обійдеться і без людських жертв, але наслідки будуть вражаючими, - скаржиться пан Хмельницький. - Весь Тернопіль і Тернопільський район вимерзнуть. Матеріальні збитки від пошкодження тепломереж та іншого обладнання підрахувати буде важко. Без тепла і газу залишаться не лише помешкання, а й навчальні заклади і лікарні.

Начальник неодноразово повідомляв про цю небезпеку і керівництву краю, і міській владі, навіть в СБУ і прокуратуру. Утім, все завершилося лише тим, що за каденції мера Анатолія Кучеренка виробили проектну документацію на побудову резервної гілки. До реалізації не дійшло, адже проект дорогий – ще кілька років тому на його втілення треба було щонайменше 35 млн грн. Геннадій Хмельницький уже ініціював врізку для Тернополя у трубі газопроводу біля Мшанця, а також добився виділення майданчика для побудови нової газорозподільчої станції. Мовляв – тільки будуй! Але все впирається у кошти. Отримати 40 млн грн – надія лише на Держбюджет. До того ж, доведеться поновлювати всю проектну документацію, бо вона кожні два роки “старіє”, стверджує чоловік.

До речі

Майже 100 підприємств, що забезпечують споживачів природним газом, перевірили в Україні станом на 17 жовтня, обстежили за цей час 928 об’єктів, повідомляє УНІАН. За результатами перевірок, Держгірпромнагляд виявив 1900 порушень, найбільша кількість яких зафіксована на газових підприємствах Донецької, Одеської, Харківської, Київської, Черкаської областей. Інформації про порушення в Тернополі чи на Тернопіллі не було.

Прикріплення: 1989564.jpg (10.7 Kb)


Майбутнє, якого ми боїмося,
перетворюється в теперішнє,
яке ми не любимо
а потім в минуле,
яке ми обожнюємо.

 
Форум » Файне місто Тернопіль » Новини міста » На резервну гілку газопостачання для Тернополя потрібно.....
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz